dcare logo

Vaak gestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen over ons systeem, de technologie en de werking ervan verzameld.

De Dcare oplossing is bedoeld voor senioren die hun zelfstandigheid verliezen en alleen thuis wonen, maar komt ook het hele netwerk van familieleden en verzorgers ten goede.

De technologie, die aanvankelijk was ontworpen als een oplossing voor individuen, zou kunnen uitgroeien tot een gegroepeerde oplossing voor gespecialiseerde instellingen voor mensen zonder autonomie. Meer informatie volgt in 2022.

Nee, uw dierbare hoeft niet per se een eigen smartphone te hebben. Dit is alleen nodig voor u en/of iemand anders die toegang wil tot de monitoring via de Dcare applicatie.

De bejaarde heeft alleen een internetverbinding nodig om het Dcare-systeem thuis te installeren.

De Dcare armband is niet uitgerust met een gewone batterij, maar met een kwaliteitsbatterij. Dit betekent dat hij tot 6 maanden mee kan gaan zonder de batterij te vervangen, bij standaard dagelijks gebruik. Het is niet nodig om het toestel dagelijks op te laden, wat de monitoring 's nachts zou verhinderen als de armband niet meer wordt gedragen.

U kunt zelfs een langere autonomie overwegen als u ervoor kiest sommige functies via de specifieke applicatie te deactiveren (tot 2 jaar autonomie is dan mogelijk).

Een tweede batterij is reeds inbegrepen in de Dcare starterkit.

De laadtoestand van de batterij is opgenomen in de toepassing, zodat familieleden actie kunnen ondernemen voordat de batterij volledig leeg is. Een waarschuwingsalarm waarschuwt supervisors wanneer de batterij bijna leeg is.

Om redenen van autonomie en omvang is de armbandniet uitgerust met een luidspreker of microfoon. Bij een val kan een door de toepassing gealarmeerde supervisor echter het telefoonnummer van de drager bellen, dat rechtstreeks in de toepassing is opgenomen, om via traditionele telefonie te communiceren.

In geval van een probleem geeft de Box Dcare echter een hoorbaar signaal om de detectie aan de drager te bevestigen.

Een notificatiesysteem op onze Dcare app voor smartphones zorgt ervoor dat u direct op de hoogte bent van de volgende behoeften

  • Valdetectie
  • Handmatig om hulp vragen
  • Waarschuwing lege batterij
  • Opsporing buitenshuis
  • Routine-uitgang detectie

Natuurlijk. Het Dcare-systeem is zo ontworpen dat iedereen het systeem volledig zelfstandig en in minder dan 30 minuten kan installeren zonder enige speciale kennis. U heeft dus geen hulp of een dure professionele installateur nodig.

Met een stap-voor-stap installatiegids in de applicatie en een zelfstudie die altijd beschikbaar is, kun je Dcare zonder problemen installeren voor jezelf of een dierbare. Voor de meer terughoudende, bieden we een betaalde installatie via een van onze erkende installateurs. Neem contact met ons op via support@dcare.be voor meer informatie.

Hoewel het systeem uitgangen detecteert, is het enige doel om binnen de grenzen van het huis van de drager te werken, dankzij de slim geplaatste stekkersDcare. De armbandDcare is niet uitgerust met GPS- of GSM-technologieën, die veel energie verbruiken en de autonomie en dus het belang van de Dcare-oplossing drastisch zouden verminderen.

Het doel van het Dcare-systeem is de veiligheid van de dragers te waarborgen wanneer zij geïsoleerd en zonder hulp in hun huis zijn. Wij rekenen op ieders solidariteit om hulp te bieden en familieleden te waarschuwen als een hulpbehoevende persoon op straat valt!

Iedereen die daartoe gemachtigd is door de beheerder (de persoon die het systeem heeft geïnstalleerd of tijdens de installatie als zodanig is aangewezen), heeft toegang tot de traceergegevens. Door eenvoudigweg een Dcare-account aan te maken gekoppeld aan een armband, kunt u uw familielid/vriend/patiënt/buur volgen en zo een "supervisor" worden. Een supervisor kan op elk moment worden toegevoegd (of verwijderd) door de beheerder, zelfs na de installatie.

Het is perfect mogelijk om meerdere Dcare armbanden met één systeem te gebruiken in een gemeenschappelijk huis. Bijvoorbeeld voor een koppel dat in hetzelfde huis woont en hun onafhankelijkheid verliest.

Voor dergelijke gevallen worden extra Dcare-armbanden afzonderlijk aangeboden.

Het standaard Dcare-pakket wordt rechtstreeks aan de klant verkocht vanaf :

  • onze website dcare.be via onze winkel winkel
  • per telefoon op +32 (0) 67 88 82 50
  • per e-mail aan info@dcare.be

Dcare is een volledig privacy-vriendelijk systeem en is vastbesloten dit te blijven.

De door de armbandverzamelde bewakingsgegevens worden opgeslagen en verwerkt door de Dcare Box. Vervolgens wordt het getranscribeerd in logboeken die kunnen worden geraadpleegd door familieleden in de toepassing en geanalyseerd door kunstmatige intelligentie als onderdeel van de routinesystemen. Zij kunnen anoniem worden gebruikt en worden nooit door mensen geraadpleegd voor enig ander doel dan de ontwikkeling en verbetering van onze technologie (valsnelheid, botskracht, rotatie, enz.). Het wordt niet gedeeld of verkocht aan derden.

De verbindingsinformatie wordt opgeslagen in de Domintell Cloud-database en is bedoeld om te worden opgeslagen voor externe toegang tot elk systeem via de toezichtinterface van de applicatie.

Privégegevens (achternaam, voornaam, e-mailadres) kunnen alleen met uw stilzwijgende toestemming worden gebruikt voor marketingdoeleinden (marktonderzoek, mailings, gebruiksgegevens, etc.) en kunnen op verzoek van elke geregistreerde gebruiker worden verwijderd.

De Domintell Cloud is een volledig beveiligd online gegevensopslagsysteem dat gebruik maakt van geverifieerde protocollen, waardoor gebruikersgegevens en logingegevens die nodig zijn voor de werking van het hele systeem worden doorgegeven.

Onze teams hebben hard gewerkt om een oplossing te creëren die zowel technologisch compleet is als discreet genoeg om in ieders dagelijks leven te passen. De armbandDcare heeft een modern en intuïtief ontwerp dat de drager een comfortabel gevoel geeft. De hoofdkast is nauwelijks breder en dikker (of zelfs minder!) dan een aangesloten horloge of een horloge met een klassieke wijzerplaat.

De armbandDcare is zelfs volledig waterdicht, zodat de drager ermee kan douchen!

Ja, de Dcare-app die samen met uw Dcare-systeem wordt gebruikt, is volledig gratis en kan worden gedownload via de App Store (Apple) en Play Store (Android).

Elk van de basisfunctionaliteiten van het Dcare-systeem (positie, valdetectie, routines, enz.) kan binnenkort naar believen worden gedeactiveerd. Elke gebruiker kan bepaalde functies in het bijzonder nodig hebben, terwijl andere niet nuttig zullen zijn.

In dat geval kunnen overbodige functies worden uitgeschakeld via de configuratiemenu's van de toepassing. Dit verbetert ook de levensduur van de batterij van de armband, die minder wordt belast.

Ja, de Dcare technologie kan in alle soorten gebouwen werken. Het standaardpakket bevat 3 stekkersDcare (aangesloten stopcontacten), die overeenkomen met de actieradius in een standaard 1/2-persoons flat (ca. 60m2).

De door stekkersDcare bestreken oppervlakte varieert naar gelang van de configuratie van de woningen en de binnenhindernissen (muren, meubilair, enz.), zodat er met de 3 stekkersvan het standaardpakket grenzen zijn die met een of meer extra contactdozen kunnen worden overwonnen.

In het geval van een groter gebouw zijn meer Dcare stekkers nodig. Extra Dcare stekkerszijn afzonderlijk verkrijgbaar voor dit soort situaties.

U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice via e-mail op support@dcare.be of telefonisch op +32 (0) 67 888 250 voor meer informatie of advies over je installatie.

Afhankelijk van de plaatsing van uw stekkersDcare en de configuratie van uw huis, zou het systeem valpartijen buitenshuis op korte afstand (klein terras/balkon) kunnen detecteren als een stekkerDcare aan de binnenkant van een muur is geplaatst die naar buiten is gericht (en niet naar buiten). Het systeem is echter niet ontworpen om deze gevallen nauwkeurig te bestrijken en dit gebruik wordt niet aanbevolen. 

U kunt echter een stekkerDcare in een stopcontact buitenshuis plaatsen, onder een afdak. Ze zijn niet waterdicht en dus niet geschikt voor onbeschermde stopcontacten buitenshuis.

Het is mogelijk voor een supervisor om meerdere Dcare-polsbanddragers van dezelfde installatie te monitoren op één smartphone, via het profielbeheer in de applicatie. Het is zelfs mogelijk om toezicht te houden op verschillende installaties.

Nee, huisdieren zijn geen probleem met Dcare technologie. Aangezien het systeem valpartijen en anomalieën detecteert op basis van een armbanddie door mensen wordt gedragen en niet via sensoren op afstand, is ongewenste detectie niet mogelijk, in tegenstelling tot veel andere oplossingen.

Ja, het Dcare-systeem werkt in het hele huis (afhankelijk van het aantal stekkers Dcare en de grootte van het huis, zie Vraag 15).

Tijdens de eerste installatie van het systeem moet u door uw kamers lopen en ze een naam geven, zodat de Dcare stekkersde positie van elke kamer herkent. De kamers worden vervolgens in het systeem opgenomen en eventuele afstandsproblemen (gebrek aan stekkersDcare) zouden in dit stadium worden gemeld.

Tussen armband, stekkersDcare en Box Dcare verloopt de communicatie via low energy technologie, waardoor uw armbandeen maximale autonomie behoudt. Bovendien zorgt deze technologie ervoor dat uw apparaten op een veilige en stabiele manier met elkaar kunnen communiceren.

De Box Dcare communiceert met de Domintell Cloud Service via het internet. Daarom is Box Dcare aangesloten op uw thuisinternetnetwerk.

Zoals besproken in Vraag 18het systeem detecteert vallen en afwijkingen op basis van een armband die mensen dragen en niet via (bewegings)detectoren op afstand.

De stekkersDcare zijn verbonden contactdozen die fungeren als "baken" en "relais". Zij maken het mogelijk de armbandvan de drager te lokaliseren wanneer deze door het systeem wordt ondervraagd. Ze stellen armbandook in staat om informatie (traceergegevens, waarschuwingen, positie, enz.) naar Box Dcare te sturen, zelfs vanaf de andere kant van het huis.

Natuurlijk hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt om de batterij te verwisselen. Met een eenvoudig Torx-gereedschap (inbegrepen in de Dcare starterskit) kunt u de behuizing van armband openen en de batterij in enkele seconden vervangen. De procedure wordt beschreven in de gebruiksaanwijzing, die ook in onze starterkit zit en beschikbaar is op onze website dcare.be. Deze korte video begeleidt u stap voor stap:

De armbandDcare is uitgerust met een indicator-LED die van kleur verandert als reactie op statusveranderingen en waarschuwingen. Voor meer details over de kleurcodes en verlichtingsfrequenties kunt u de Dcare-gebruikershandleiding raadplegen op onze website dcare.be.

Het Dcare-systeem communiceert met veilige en energiezuinige technologieën. Bovendien zenden ze veel minder straling uit dan een standaard GSM- of Wi-Fi-netwerk.

armband Nee, mensen met pacemakers kunnen Dcare zonder risico dragen.

De Dcare technologie komt tegemoet aan de belangrijkste behoeften van senioren om langdurig thuis te blijven.

Dank u voor uw inschrijving!

Nieuws binnenkort in uw mailbox.