Danielle vertelt hoe ze in haar eigen huis is blijven wonen dankzij de oplossing van Dcare, waardoor ze zich veilig en zeker voelt in haar dagelijks leven.
Naarmate we ouder worden, verliezen we onze mobiliteit en onafhankelijkheid. Minstens 80% van de bevolking krijgt hier op een bepaald moment mee te maken. De oplossing om ernstige incidenten voor geïsoleerde mensen te voorkomen is vaak om in een verpleeghuis te gaan wonen. Danielle vertelt ons in haar getuigenis hoe ze alleen thuis is gebleven dankzij onze Dcare-oplossing, die haar en haar zoontje dagelijks geruststelt.
Vanaf de leeftijd van 65 jaar verschijnen de eerste tekenen van verlies van mobiliteit, die vaak gepaard gaan met een verlies van zelfstandigheid. Dit leidt tot alledaagse incidenten met vaak ernstige gevolgen als ze niet snel worden opgespoord. Volgens Educasanté zijn valpartijen de oorzaak van 20% van de gewelddadige sterfgevallen bij 65-plussers. Toch zegt meer dan 95% van de senioren bang te zijn om naar een rusthuis te gaan, ondanks de bezorgdheid van hun familieleden over hun verlies aan autonomie.
Zo lang mogelijk thuis blijven
Danielle Drugmand is 71 jaar oud en haar zoon wil niet dat ze naar een verpleeghuis gaat. "Smerige en dure inrichtingen ", zegt haar zoon Joël. Zowel moeder als zoon willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar door een recente val vreest men dagelijks voor de veiligheid van Danielle. "Het is niet altijd mogelijk voor mijn zoon om mij te bezoeken om er zeker van te zijn dat ik in orde ben en met mijn pensioen kan ik me geen verpleeghuis veroorloven", zegt Danielle, die alleen in haar huis woont."Sinds mijn man is overleden, moet ik contact hebben met mijn familie in geval van problemen.
Getuigenis van een technologie ten dienste van geïsoleerde ouderen
Joel ging toen op zoek naar een veilige oplossing voor zijn moeder om thuis te blijven. "Ik wilde absoluut haar keuze respecteren," vertelt Joel in zijn getuigenis. "Het verpleeghuis is een geruststellende oplossing voor de kinderen, maar het is geen geschenk voor de ouders. Ik was op zoek naar een nieuwe oplossing en mijn apotheker raadde Dcare aan als oplossing voor bewaking op afstand en valdetectie.
Sinds enkele maanden is Danielle uitgerust met de Dcare-oplossing, onze armband die via een applicatie verbonden is met de telefoon van haar familieleden en verzorgers en hen waarschuwt in geval van nood. "In het verleden had ik een eenvoudige alarmknop, maar ik viel en bleef bewusteloos zonder hulp te kunnen inroepen. Met deze nieuwe armband wordt de waarschuwing automatisch naar mijn hele netwerk gestuurd en mijn zoon belt me direct om te kijken of alles in orde is. Misschien ga ik wel doen alsof ik val! (lacht).
Het was dit gebrek aan efficiëntie dat haar zoon Joel ertoe aanzette een andere oplossing te zoeken: "Sinds haar val wil ik onmiddellijk op de hoogte worden gebracht als er iets met mijn moeder gebeurt . Deze oplossing biedt ook automatische detectie van ongewoon gedrag, zoals het niet verlaten van haar kamer tegen de middag terwijl ze gewoonlijk om 8 uur opstaat. Ook kunnen gevaarlijke uitgangen en de positie van de drager worden gedetecteerd.
30 dagen thuistest
Veel senioren zijn op zoek naar oplossingen om te voorkomen dat ze in een verpleeghuis terechtkomen. Wij bieden u de mogelijkheid om de oplossing 30 dagen lang gratis te testen, zodat ook u, net als Danielle voor haar getuigenis, de oplossing vrijblijvend kunt uitproberen. Ga hiervoor gewoon naar onze winkel.
De vreugde van onafhankelijkheid in alle veiligheid
"Sinds ik deze armband draag, voel ik me veel rustiger. Dankzij armband Dcare ben ik gerustgesteld als ik alleen thuis ben! " legt Danielle uit. "Na mijn val was ik altijd bang om een verkeerde beweging te maken en te vallen. Joel en ik zijn zo blij dat we deze oplossing hebben kunnen vinden : er wordt voor me gezorgd, maar ik ben niet meer afhankelijk van anderen! Studies tonen aan dat preventie en vooral opsporing van incidenten essentieel zijn om de gevolgen ervan te beperken en zelfs de frequentie ervan te verminderen naarmate het vertrouwen wordt hersteld. Een incident dat snel wordt opgespoord, maakt een optimale aanpak mogelijk om de fysieke en psychische gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Zo verhoogt elk uur dat na een val op de grond wordt doorgebracht het risico op ernstige gevolgen. Het is dus belangrijk preventief op te treden zonder de autonomie te ontnemen.